11/06/2008

Paniğe Yol Açabilecek Durumlarda Hayatınız Koruma Altına Altına Alınabilir

Häfele, binalardaki yangın, duman gibi paniğe yol açabilecek durumlarda insan hayatını korumaya yönelik ürünleriyle otelden iş merkezine, hastaneden toplu konuta kadar her türlü projeye hizmet veriyor.

Ürün yelpazesinde insan hayatını kolaylaştıran birçok ürün bulunduran Häfele, aynı zamanda insanın hayatını korumaya yönelik özel amaçlı kapı donanımları ve aksesuarları, kapı kapatıcıları, panik barlar, manyetik tutucular, yangın duman detektörleri ve duman tahliye sistemleri gibi bir çok çözüm sunarak mimari projelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Otel, iş merkezi, hastane ve konut projelerinde yangın ve deprem gibi paniğe yol açan durumların karşısında maddi ve manevi kaybın en aza indirilmesi için mimari detaylara dikkat edilmesi önemlidir. Häfele’nin proje danışmanları bu tip durumlarda projede kullanılan donanımların doğru seçilmesi ve birlikte bir uyum içerisinde çalışması konusunda danışmanlık hizmeti sunarak farklılaşıyorlar.

Yangının başlama sürecindeki en tehlikeli etki, yanan malzemenin sıcaklık yüzünden kimyasal bozulmaya maruz kalması ve zehirli gazlar içeren dumanın ortaya çıkmasıyla oluşuyor. Duman, sıcaklık nedeni ile yayılarak, yanan malzemenin etrafındaki ısınan eşyaların ve yangının diğer yerlere sıçramasına ve büyümesine neden oluyor. Häfele’nin sunduğu kapı donanımları sayesinde yangın ve dumanın yayılması engelleniyor ve güvenlik önlemleri artıyor.

Yangına karşı güvenlik ve konfor kazandıran kapı altı giyotinleri

Häfele’nin sunduğu kapı altı giyotinleri, kapı kapandığında otomatik olarak kapı ile zemin arasındaki boşluğun kapatılmasını sağlayarak hava geçişini ve yangın durumunda hayati tehlike yaratan dumanın içeri girmesini engelliyor. Kapı kanadının altına açılan bir derze monte edilen kapı altı giyotinleri, bu sayede zemindeki eğikliği bile kapatarak güvenli kullanım sunuyor.

Bu ürün aynı zamanda ısı, ses ve haşerata karşı bir izolasyon da sağlayarak ekonomik ve bir o kadar da konforlu bir çözüm olmasıyla dikkat çekiyor.

Zehirli dumanın içeri sızmasını engelleyen yangın/duman fitilleri

Kapıların altlarında olduğu gibi kapı kanadı ve kasası arasında da dumanın geçişine izin verecek bir boşluk bulunur. Bu boşlukların da yangın anında kapanması ve kapıda tam bir izolasyon sağlanması için Häfele ürün çeşidi içerisinde yangın/duman fitillerini bulmak mümkün. Kapının detayına göre kanat veya kasaya takılarak, içerisinde bulunan ısıya karşı duyarlı bir kimyasal madde sayesinde yangın anında şişerek kapı boşluğunu dolduran bu fitiller sonsuz güvenlik sağlıyor. Ayrıca bazı fitillerin üzerinde bulunan tüyler sayesinde de zehirli dumanın diğer odalara geçişi engelleniyor.

Tehlike anında hayat kurtaran panik barlı kilit mekanizmaları

Alışveriş merkezi, otel, hastane ve konut projeleri gibi kalabalık mekanlarda oluşan acil durumlarda bina içerisindeki kişilerin en hızlı ve emniyetli şekilde kaçış yolları üzerinden tahliye edilmesi gerekir. Häfele’nin sunduğu panik çıkış donanımları sayesinde kaçış yolları üzerindeki kapılar, panik durumunda, kaçış istikametine doğru açılıyor ve yaralanma, kalabalıkta ezilme gibi tehlikeler ortadan kalkıyor.

Yangın anında yangının büyümesini engelleyen kapı kapatıcıları

Atmosferde bulunan ve yakıcı bir gaz olan oksijenin, yangın anında yangının sonlandırılması veya kontrol altına alınmasını engelleyici yönde bir etkisi de vardır. Bu nedenle yangın anında kapıların geçiş yapıldıktan sonra kapalı halde kalması gerekir. Yangın bölgesine hava, dolayısıyla oksijen girişini engelleyen kapı kapatıcıların Hãfele’nin ürün gamı içerisinde projeye uygun birçok farklı tipini bulmak mümkün.

Kapının yanmasını engelleyen koruma levhaları

Kapılar üzerinde kullanılan, menteşe, gizli kapı kapatıcı ve gömme kilit gibi metalden üretilen kapı donanımlarının yangın sırasında fazla ısınarak kapının yanmasına neden olmasını engellemek için Häfele koruma levhalarını geliştirdi. Bu levhalar sayesinde kapı kanadı içerisine gömülen kapı aksesuarlarının aşırı ısınmasından dolayı ahşap kapılar yanmıyor ve daha güvenli bir kullanım sağlanıyor.

Sadece acil durumlarda kapıların kapanmasını sağlayan manyetik tutucular

Bina içerisinde günlük kullanımda bazı kapıların sürekli olarak açık halde tutulması gerekir. Häfele’nin sunduğu manyetik tutucular bu tip kapıların sadece acil durumlarda kapanmasını sağlıyor. Bu ürün yangın veya güvenlik sistemindeki acil durum düğmelerine bağlı olarak devreye giriyor ve kapıyı serbest bırakıp, kapanmasını sağlayarak yangının yayılmasını engelliyor.

Yangını önceden algılayıp, uyarı veren duman dedektörleri

Häfele’nin sunduğu duman dedektörleri, yanma sürecini en başından algılayarak binada bulunan insanlara uyarı verip, yangın güvenliği için önemli olan diğer ekipmanların çalışmasını sağlıyor.

Zehirli havayı tahliye eden RWA sistemi

Yangın süreci boyunca yanan materyallerin çıkarttığı yoğun ve zehirli duman, sahip olduğu ısı nedeniyle, ortamda sürekli yükselerek yukarıdan aşağıya doğru yoğunlaşır. Yangında asıl öldürücü olan alevden çok bu zehirli dumandır. Bu şartlarda dumanı dışarı atmak için Häfele’nin sunduğu RWA tahliye sistemleri kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok: