9/01/2010

TÜM ZAMANLARIN STİLLERİNİ BULUŞTURAN KAPI KOLLARI: ENRICO CASSINA


Firmamız farklı zamanların stillerini endüstriyel üretim yöntemleriyle günümüze taşıyan yepyeni bir kapı kolu ve aksesuar koleksiyonunu sunuyor.Metal işleme geleneğinin modern teknolojilerle geliştirilerek oluşturulan koleksiyon, özellikle restorasyon projeleri, yalılar, saraylar ve geçmişin çizgilerini yansıtan diğer tüm mekanlar için zengin bir ürün yelpazesi öneriyor.


Omporro uzmanlığını müşterinin ihtiyaçlarından yola çıkarak, kişiye ve projeye özel çözümler üretmeye adayan bir firma; eskizlerden ya da özel siparişe göre tasarlama, kısa sürede seri üretime uyarlama ve üretme becerisine sahip. Omporro bünyesinde yer alan markalardan Enrico Cassina’nın  geçmişin stillerini yorumlayarak geliştirdiği koleksiyon.  tümü “Made İn Italy” ibaresini taşıyan yüksek kalitede pirinç, çelik ve alüminyum kaplama kapı kolları ve aksesuarlarından oluşuyor. Altın ve gümüş işleme tekniklerinin de kullanıldığı ürünler, zanaat ve endüstriyel teknolojinin mükemmel karışımını gözler önüne seriyor.

20’nin üzerinde pirinç kaplama seçeneği
Enrico Cassina koleksiyonu,  her tonda pirinç kaplama seçenekleri ve üretim teknikleri açısından benzersiz. Üst düzeyde dayanıklılık garantisiyle üretilen  satine nikel, krom kaplama, eskitilmiş çelik, bakır, antik gümüş, parlak nikel, antik bakır, satine pirinç, parlak pirinç, altın kaplama, satine krom, siyah nikel, 24 K altın, gümüş kaplama, eskitilmiş altın kaplama, bronz  kaplama seçenekleri müşterilere kendi dekorasyonları için en uygun tonu seçme olanağı sağlıyor. Her ürünün renk yelpazesi, ait olduğu stil grubuna en iyi şekilde yansıtacak tonlardan titizlikle oluşturuldu.


Tüm zamanları kapsayan stil yelpazesi 

Enrico Cassina’nın stil yelpazesi, özellikle son yüzyıllarda mobilya ve tasarımı derinden etkileyen temel sanat akımlarından yola çıkıyor. Zanaatkarları tüm bu akımlardan ilham alarak, biçim ve süsleme açısından farklı dönemleri ve stilleri temsil eden  kapı kolu grupları yarattı: Girift kompozisyonlarda insan ve hayvan figürlerine vurgu yapan Mannerism (1530); eliptik ve spiral formların çokça kullanıldığı altın vebronzla kendini gösteren Barok (1630); biçimde ve süslemede simetri ve yalınlığın öne çıktığı XVI. Louis (1780); Fransız geleneğinde bir kırılmayı ve  antik dönemin etkilerine bağlı daha sofistike bir tarzı temsil eden First Empire (1805); endüstriyel üretime uygun ve daha basit stillerin karışımını sunan eklektik Victorian (1835) tarzı; Fransız Art Nouveau ve English Liberty stillerinde görülen dairesel ve spiral motifler, kübist geleneğin devamı niteliğinde simetrik motifler ve şevli çizgileri buluşturan Art Deco (1920); zanaat ve endüstri arasında ortaklığa bağlı olarak yaratıcılığın yükselişe geçtiği 20. yüzyıl (1930); endüstriyel üretimde estetik unsurlarla birlikte işlevsellik kaygısının da öne çıktığı Style (1960); zarif kapı kolları Bisazza mozaikleriyle süslendiği Linea Mosaico serileri gibi…

Firmamızın ürün ailesine katılan Enrico Cassina koleksiyonunda, kapı kolları ve aksesuarlar rafine işçiliği olan birer mücevhere dönüşüyor. Yerel İtalyan ustalarının geleneğinden gelen desen ve tasarımlar, köklü firmanın  üretim deneyimi sayesinde çağdaş ve mekan ve mobilyalara uyum sağlayacak şekilde yeniden yorumlanıyor.

Hiç yorum yok: