12/18/2012

Häfele 2013 Takviminde Yaratıcılık Gösterisine Açılan Yeni Pencere


Mobilya ve kapı donanımları alanında gerçekleştirdiği buluşları ve yenilikleriyle inovatif mobilya üretimine yön veren firmamız, her yıl çıkardığı takvim ile de konuşulur olmaya başladı. Bu yıl takvim sayfalarını, yine tasarım dünyasına açıyor. Mücevherden yat tasarımına, farklı tasarım alanlarında başarılı işler üreten portreler, merakla beklenen ve beğeniyle izlenen takvimde, birbirinden ilginç hikayelerin kahramanları olarak çıkıyor karşımıza.
Häfele 2013 takvimin yeni portreleri alfabetik sırayla şöyle: Argun Dağçınar, Belkıs Balpınar, Burcu Büyükünal, Deniz Tunç, Halil İbrahim Altın, Hülya Çelik Pabuççuoğlu, İsmail Öklügil, Neslihan Işık, Mehmet Gözetlik, Seden Arzu Tek, Selçuk Koçak, Selen Özus ve Tan Mavitan. 
İlk takvimlerde olduğu gibi takvim çalışmasının çarpıcı fotoğrafları yine Mustafa Nurdoğdu imzasını taşıyor. Dramatik bir kurguyla yaratılan siyah-beyaz fotoğraf karelerinde tasarımcılar, hayal güçlerini harekete geçirerek firmamızın ürünleriyle bağ kuruyor; kâh mitolojik bir öyküden, kâh nostaljik bir çocuk oyunundan, kâh objenin formunun verdiği çağrışımlardan yola çıkıyor ve kendi dünyalarını da katarak yorumluyorlar. Sonunda izleyeni düşündüren, şaşırtan ve kimi zaman da eğlendiren sürprizli portreler çıkıyor ortaya.
Kapı güvenlik zincirleri, banyo aksesuarları, aydınlatma sistemi, kapı kolu, ölçü aletleri, mobilya askıları, dolap içi aksesuarı, mutfak kiler sistemi gibi firmamız ürünleri, bambaşka anlamlar yüklenerek görüntüleniyor karelerde: LED aydınlatmayı göğsünde taşıyan çokyönlü tasarımcı İsmail Öklügil, bu sahnede birden Iron Man’ın süper güçlerine sahip oluyor ve düşmanlarına her an ışınlarını saçmaya hazır görünüyor. “Makas elleriyle” poz veren heykeltıraş ve tasarımcı Tan Mavitan da takvim sayfalarında suretini gösteren bir diğer hayali kahraman.
Görsel yanılsama yaratan art-kilimlerin tasarımcısı Belkıs Balpınar mobilya kulplarını “doğayı ve kuşları gözlemek” için kullanırken, bir başka sayfada heykelsi bir mobilya askısı, tasarım yöneticisi Neslihan Işık’ı mitolojik bir varlığa, saflığın ve masumiyetin simgesi olan tekboynuzlu ata dönüştürüyor.
Sıra dışı çizgilerde gümüş obje ve takıların tasarımcısı Halil İbrahim Altın, kapı güvenlik zincirlerini, baba yadigarı gümüş bir köstek gibi taşımakta. Dolap içi aksesuarı pantolonluk, Hülya Çelik Papuççuoğlu’nun elinde klasik lir tınılarını dillendirmeye hazır görünüyor.
“Bağlarını güçlendiren” takı tasarımcıları Burcu Büyükünal ve Selen Özus, tam daire kiler sisteminin tel rafıyla “hedef tahtasına” gönderme yapan Seden Arzu Tek, kapı kollarını bir spor aleti gibi kullanan Argun Dağçınar, Yo-Yo müsabakalarının favorisini oynayan Mehmet Gözetlik, her biri insanüstü varlıklarmış gibi görünen ambiyans danışmanı Deniz Tunç ve  yat tasarımcısı Selçuk Koçak da kendi yorumlarıyla takvime değer katıyorlar.

Hiç yorum yok: